Dagens farliga ämne; PEG & PPG

Ska börja hjälpa er lite på traven med att förså vad som står på innehållsförteckningen, dvs. inci listan. Kan var jätte svårt att hitta bra förklaringar på alla ord och konstika molekyl bildningar så jag ska försöka göra bra beskrivningar på vanligt förekommande kemiska ämnen.

PEG och PPG
Dessa små elakingar finns det många av och man kan hitta dem i var och varannan produkt. Dock är de lätta att hitta, trots deras konstika och långa namn börjar de alltid på PEG eller PPG. Båda dessa ämnen utvinns i långa kemiska processer ur cancerframkallande ämnen. Under utvinnings processen så kommer ämnet i kontakt med luft, och då bildas peroxider som är allergiframkallande.Sedan när den kemiska processen är klar så har man även hittat etylenglykol som har hoppat ner i PEG och PPG. Etylenglykol är ett ämne som stör utvecklingen och reproduktionen.
PPG och PEG är även giftiga för djurlivet som tyvärr pga oss människor har blivit utsatta för dessa ämnen. Samma sak med miljön. Dom är väldigt svåra att bryta ner och har blivit små miljöbovar.

Man måste vara noga och faktiskt ta reda på vad som finns i produkterna för man kan sällan vara helt säker. Vissa produkter som har PEG och PPG i sig men har ändå blivit godkäna av ”bra miljöval”. BDIH som används på ecoliving.se är lite mer restrukriva och har absolut imte godkänt dom.

Tänk på att om du får en allergi, kan du inte bli av med den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s