Dagens farliga ämne

Zinkpyrition
Inci listan: Zink pyrithione
Har framställts för att förhindra tillväxt av mikroorganismer. Används flitigt under båtar för att förhindra att havets ogräs ska växa på dom. År 2001 förbjöds zinkpyrition att användas på båtar för det visade sig att det var väldigt giftigt för levande vattenorganismer.

De har använts i mindre mängder i krämer och smink men har blivit förbjudet där med, så om du har en eller hittar en kräm eller liknande som innehåller zinkpyrition ska du anmäla detta till miljöförvaltningen.

Men att ha Zinkpyrition i schampon är det ingen som har sagt något om, så då är det väl bara att använda det eller? Det släpps ut otroliga mängder Zinkpyrition i haven från schampon varje år, speciellt mjällschampon, 5 gånger så mycket Zinkpyrition som släpptes från båtar, vilket blev förbjudet. Då kan man ju undra varför man fortfarande får använda det i schampon.

Tänk på våra fina vattenorganismer, vi klarar oss inte utan dem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s