Dagens farliga ämne

 

Nitrosamin
En sak man måste vara försiktiga med när man använder produkter på huden och i håret och därmed blandar olika produkter, ex. hudlotion, primer, smink lager på lager och avslutningsvis en ansiktsmist. Om nu dessa innehåller kemikalier som faktiskt inte är överdrivet farliga så kan de bilda väldigt farliga kemiska reaktioner tillsammans. Det är en ganska långsökt teori tycker en del forskare, dock är chansen att det händer större om man ex. börjar blanda ihop sina tvålrester eller schampon.  En kemisk reaktion som kan uppstå vid blandning av vanliga kemikalier i skönhetsprodukter är nitrosaminer. De är väldigt vanliga cancerframkallare och finns bla. I cigarettrök.

Ingredienser som kan bilda nitrosamin i kombination: diethanolamine (DEA), triethanolamine (TEA) , cocamin DEA, Bronopol mfl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s