Dagens farliga ämne

Resorcinol
Finns i stort sätt alla kemiska hårfärger och i en del kosmetika. Detta ämne kan på skynda uppkomsten av cancer! Huden har även lätt för att bli irriterad i kontakt med detta ämne och kan framkalla olika hudallergier. ämnet är ett blod- och nervgift som kan förorsaka systematisk förgiftning. Jag tänkte alltid innan jag visste mer om dessa ämnen att det spelar väl ingen roll om jag har ämnena i håret?! men jo det gör det, inte nog med att du får det i hårbotten vid färgning men det kan även droppa och rinna på andra ställen på kroppen. Kroppens hudceller sitter då bokstavligen och dricker detta ämne och matar blodet med gifter.
Rekommendationen är då att färga håret med örthårfärg istället. Helt ekologiskt utan kemikalier.

Hudceller älskar att dricka upp allt som hamnar på huden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s