5 tips till starkt och fylligt hår!

1. Minska hårtvätten
Jajamen ni hörde rätt. De flest tvättar sitt hår genomsnitt varannan dag. Håret tycker att det är alldeles för ofta då varje tvätt torkar ut håret och därför bör du endast tvätta det högst två gånger i veckan. Anledningen till ökad hårtvätt är ju förstås att håret blir fett, och det kommer det bli i början men oroa dig inte, det blir bättre. Anledningen till att håret kommer att bli fett är det stora intaget av sulfater som man har utsatt håret för. Natriumlaurylsulfat är det nästan omöjligt undvika vid köp av schampo  Jag letade efter det på en affär för några dagar sen men jag gick ut från affären tomhänt. Där måste man leta efter helt rena och ekologiska schampon för att hitta utan sulfater.
(Läs alltid på inci listan, även en del ”ekologiska” schampon innehåller skumma ämnen)

2. Kamma igenom håret direkt efter tvätt och låt det självtorka
Att borsta och kamma håret sliter mer än vad man tror. Försöka att inte slita och riva i håret utan kamma istället håret med en gles kam efter hårtvätt för att få det friskaste håret. Efter man använt kammen så är det bäst om du låter håret självtorka. Använd inte hårtorken i onödan. För ett fint och helt hår är det bättre att låta håret var och luft torka på dagen eller kanske sätta upp håret i en bulle på natten.

3. Klipp håret regelbundet
Att klippa bort de slitna topparna är a och o för fint och friskt hår. En omgång med saxen var tredje månad är en bra ide’. Kan verka dyrt men du behöver inte gå till en frisör varje gång. Det går bra att ta en sax o små trimma topparna själv då och då. se dock till att använda en riktig hårsax och inte en kökssax.

4. Kemikalisk hårfärg, nej tack
Att färga håret är aldrig bra. Finns en massa fula kemikalier och läskiga ämnen i hårfärg som inte är bra för dig. Det finns en annan hårfärgs typ som är helt utan kemikalier som är baserad på örter. Den hårfärgen bilder ett lager på hårstrået och skapar en ny nyans till ditt hår. Kemikaliehårfärg går istället in i hårstråets celler och ändrar pigmenten. Den lilla baksidan på örthårfärg är att den fungerar som en toning och tvättas bort med tiden. Jag tycker det dock är positivt, då kan jag ju byta hårfärg helt ekologiskt och naturligt när jag vill.

5. Ät vitaminrikt
Låter klyschigt men skönhet kommer inne från på alla sätt. Äter man en vitaminrik kost full med ekologiska grönsaker, oljor och kalcium kommer både ditt hår och du stråla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s