Dagens farliga ämne

 

Natriumlaurylsulfat
sodium lauryl sulfate
Detta ämne finns i nästan alla schampon och tvål som finns på marknaden. den används för att skapa lödder. Finns även i tandkrämer. Det farliga med dessa är att de torkar ut huden och kan ge hudinflamationer. Produkter som innehåller detta måste lägga till andra kemikalier för att kompensera så att man inte genast känner irritationen på huden. Då lägger man till lite olika PEG ämnen och silikoner.
Allt detta gör slemhinnor extra utsatt och om man då har det i munnen i form av tandkräm utsätts man för ev. blåsor och likande irritation. Anledningen till att det används är ju att dessa kemikalier är billiga…
Miljöstyrelsen i Danmark skrivit, möjligt att det skadar foster under graviditet, om Natriumlaurylsulfat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s