Dagens farliga ämne

Mineraloljor
INCI:  Paraffin, petrolatum, ozokerit

Mineraloljor låter väldigt bra och naturligt att använda i hud produkter. Används framför allt i vaselin produkter som en konservering och mjukgörande faktor. Det man ska veta är att mineraloljor utvinns från ”det svarta guldet”, dvs. ren olja från jordens inre. Tycker inte jag känns så jätte roligt att smörja in sig med. Anledningen att det användas är ännu en gång av ekonomiska kärl, billigt är ju bra.

Det finns en liten studie som gjordes av en överläkare på Mälarsjukhuset som i princip visar att mineraloljorna påverkar kroppens leder och skelett  Under 2 års tid utan användning av mineraloljor på kroppen gjorde att led inflammationen hos en grupp kvinnor gick tillbaka. Dessa studier är dock svåra att göra i större utbredning och är därför inget man har gått ut med men att det ens har visats finnas en koppling gör mig väldigt fundersam på att använda det, speciellt när det finns alternativa produkter på marknaden som är helt naturliga och bra för dig.

Plus att om man tänker ur miljösynpunkt så är mineraloljor svåra att bryta ner och väldigt förorenade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s