Dagens farliga ämne

Parabener
INCI: Allt med parabener
Parabener  är ett konserveringsmedel som inte är allergiframkallande och det är ju faktiskt något positivt.  Men man har hittat parabener i bröst tumörer och man tror därför att det finns ett samband mellan parabener och cancer. De tar sig in i kroppen genom huden och cirkulerar runt i kroppen genom blodet.

Om man då hittar produkter som säga att de är fria från parabener så dubbelkolla vad de är för konserveringsmedel istället. Ett farligt ämne är MDBGN (metyldibromo glutaronirtil) som brukar ersätta parabener, Akta er för dem! Väldigt allergiframkallande och har varit  förbjudna i kosmetika inom EU i flera år.

Det brukar finnas jätte många olika parbenkombinationer i olika produkter. Propyl- Butyl-, methyl och etylparabener är de parabener man ska akta sig för mest. Jag säger dock att håll koll på INCI listan och håll dig borta från alla parabener och använda ekologiska produkter utan konstiga ämnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s