Viktigt att få i sig D-vitamin

Såg på nyheterna idag att det har forskats om D-vitamin och att forskarna har upptäckt en ökad risk för att få en del sjukdomar. Det tråkiga med D-vitamin, är att det är ju super lätt att få i sig en dos av det, bara gå ut i solen. Men vi är ju tyvärr lite för stressade för att ta vara på tiden i solen. Men det går lätt att få tag i kost tillskott med D-vitamin som tur är. En variant hittar ni hos ecoliving.se

 Brist på D-vitamin kan öka risk att få ms

Stora delar av Sveriges befolkning har sannolikt brist på solskensvitaminet D-vitamin. Detta kan ha allvarliga konsekvenser för folkhälsan, med ökad risk för ms, diabetes och tarmcancer. Det är dags för Livsmedelsverket att agera, skriver forskarna Jonatan Salzer och Peter Sundström.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/brist-pa-d-vitamin-kan-oka-risk-att-fa-ms_7683332.svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s