Jag tror jag har fått en dille på heta räkor!

Hittade ett nytt recept på heta räkor i helgen, och de ser så gott ut att jag var tvungen att skriva det här!

Heta räkor

En aptitretare med lite sting i, och perfekt som en tapasrätt.Ingredienser:
500 g frysta räkor med skal
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 små torkade piripiri
1 tsk paprikapulver
1 tsk örtagårdskrydda

Gör så här:
Skala räkorna.
Värm oljan sakta med pressad vitlök och mortlad piripiri.
Sila oljan när vitlöken börjar mörkna. Häll tillbaka den i kastrullen. Krama ur och torka räkorna, fräs den i den heta oljan några sekunder.
Ta upp räkorna med en hålslev och blanda den med paprikapulver och örter. Kyl räkorna och oljan var för sig, blanda det sedan med varandra.
Perfekt till att äta med tandpetare eller med lite vitt bröd och en kall öl.’

 

http://sandbergsreceptblogg.blogspot.se/2012/09/heta-rakor.html

Posted in Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s