Varför bambu?

Fakta bambuhanddukar

Bambufiber är ett mycket mjukt och antibakteriellt ekologiskt material. Handdukar av bambu är mjuka och skonsamma mot hud och hår. Dess antibakteriella egenskaper dödar bakterier vilket ger hygieniska fördelar. Bambu absorberar vatten tre gånger bättre än bomull vilket gör att bambuhandduken tar upp vatten snabbare och effektivare.

Fördelar med bambu?

Bambu är en växt som växter extremt snabbt och klassificeras som en av världens mest snabbväxande.

 

bambo

 

Odlingen av bambu sker utan någon kemisk besprutning till skillnad från t ex vanlig bomull. Bambu odlas i Sydostasien och kan växa upp till 60 cm under ett dygn och växttiden är tre månader innan skörd. Fördelen med bambu är att växtplantan inte är törstig som bomull vilket innebär att den inte kräver bevattning. Bambuskörden påverkar inte jorden negativt eftersom beskärningen inte sker vid roten. De positiva egenskaperna med bambu samt dess skonsamma odling och fördelar mot ekosystem gör att bambu en mycket bra miljöalternativ.

 

Bambuhanddukar

Den stora absorptionsförmågan gör att en bambuhandduk torkar upp vatten och svett mycket snabbt samtidigt som bambun andas. Bambuhandduken ger en svalkande känsla tack var dess andning. Således är handduken ypperlig till tvätt, bad eller till ett gympass. Bambuns andning och antibakteriella egenskaper bidrar till att behålla en god hygien och friskhet.

Bamboo Beauty Face Bamboo Hair Towel Sporthandduk Bamboo

http://www.ecoliving.se/greensmile-bamboo-c-149.aspx

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s