Choklad desserter, ekologiska – ”Green and black”

Ekologisk, Green and Black’s choklad sufflé

 

Ingridienser

75 gr Green & Black´s mörkchoklad
75 gr Socker
¼ Liter ekologisk mjölk
4 Äggulor
30 gr Mjöl
6 Äggvitor

Instuktioner

1. Smält ner chokladen i mjölken på låg värme.
2. Vispa 2 äggulor med sockret till blandningen blir tjock och vit, tillsätt därefter mjölet. blanda gradvis ner blandningen i chokladen och låt det koka upp, rör om hela tiden. När det börjat koka, häll över i en stor bunke och låt svalna.
3. Smöra en 20 cm suffle form och strö över lite socker.
4. Vispa 6 äggulor tills de blir fasta. vänd ner de resterande 2 äggulor till chokladblandningen, och sen försiktigt ner i äggvitorna.
5. Häll ner i formarna och baka i ugnen på 190 grader (varmluftsugn) i 20 minuter.
6. Strö över lite florsocker och servera

 

Krämig mjölk och vit choklad från Green & Black

Creamy, dreamy milk and white pots au chocolat with Green and Blacks

Creamy, dreamy milk and white pots au chocolat

Creamy, dreamy milk and white pots au chocolat made with Green and Blacks

6-8 st
Serveras i Glasskålar
Ingridienser:
  • 250 ml vispgrädde (35%)
  • 250 g Philladelfiaost
  • 59 ml Grekisk yoghurt
  • 118 ml florsocker
  • 60 g  Green & Black’s Vit choklad
  • 60 g Green & Black’s Mjölchoklad

 

Instruktioner
1. Smält choklad i separata skålar (du kan antingen göra detta i 1-2 minuter i en mikrovågsugn på 50% effekt eller över en dubbel-panna). Rör om och se till att det inte finns några klumpar ställ åt sidan att svalna något.
2. Vispa vispgrädde i en stor skål med en elvisp tills den bildar mjuka toppar.
3. Vispa färskost med grekisk yoghurt tills den blir slät i en skål med en elvisp. Tillsätt långsamt de siktade florsockret tills blandningen är slät och krämig. Dela blandningen i halvor. Placera hälften av blandningen i en annan skål.
4. Tillsätt smält mjölkchoklad till ett parti av gräddostblandningen, blanda ihop.
5. Tillsätt smält vit choklad till den andra delen av gräddostblandningen, bland ihop.
6. Lägg i hälften av vispgrädde i de båda blandningarna och vänd ner försiktigt..
7. Med hjälp av en sked (eller en spritspåse för mer precision), Klicka/Spritsa ut chokladen i glasburkar/skålar, varva de olika chokladsorterna.
8. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp 6 timmar eller över natten.
9. Servera med riven choklad på toppen.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s