Myter om Mat

Äter du nyttigt men kanske väljer du fel för att du gått på vanliga nyter om mat?
Här är 5 st myter om mat:

 

”Det är viktigt när på dygnet du äter” 

– Det viktigaste är att vad du äter. Det ända som är bevisat med att man sprider ut sitt matintag över dagen äter statistiskt sätt nyttigare och mer näringsrik mat då man inte är kontrollerad av hungern och bara vill äta fett och socker.

”Du bör dricka två liter vatten om dagen”

-Det finns inga riktiga belägg för att man ska dricka 2 liter vatten per dag. Nu får man i sig väldiga mängder vatten i mat. En ung och frisk människas kropp reglerar vätskeintaget automatiskt och ger signaler att man är törstig. Äldre människor tappar dock den förmågan och kan behöva påminnas.

”Choklad ger dålig hy”

– Väljer man mörk choklad, med högre kakaohalt, så är choklad till och med bra för huden då den är hög på antioxidanter som stärker huden. Ljus choklad däremot kan bryta ner hudens kollagen och göra huden slappare pga att de innehåller mycket socker.

”Apelsinjuice är nyttigt”

– Juice är en sötat dryck som ger en massa energi utan mättnadskänsla. Pressa juice själv och pressa även i grönsaker eller örter, så har du en riktigt nyttig juice!

”Räkor och vitt vin  innehåller negativa kolhydrater”

– Vitt vin är, alkohol,  efter fett de mest energitäta vi kan få i oss. Räkor är en mager källa till protein och så tar det ett tag att pilla framräkorna med skal så man äter automatiskt långsammare vilket gör att man hinner känna sig mätt. Så ät gärna räkor men skippa vinet om du vill tappa kilon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s