Höstrecept!

Renskav med pumpa, purjolök och messmörsås

Ingredienser:

1/2 butternut pumpa eller 2 morötter
1 liten purjolök
2 paket renskav eller viltskav
2 msk smör
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Mjölk
3 msk Messmör
salt och peppar

Till servering
Potatis eller potatispuré och rårörda lingon

 

Gör så här:

Skala och skär pumpan eller morötterna i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken. Stek skavet i matfettet i en stekpanna eller gryta. lägg i grönsakerna och låt dem steka med. Tillsätt vatten grädde, mjölk och messmör och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s