Ekologiskt quinoapulver till smoothies

Quinoapulver

Vi har skrivit lite om quinoa de senaste dagarna eftersom det blivit väldigt populärt att använda till sallader och olika typ av maträtter. Quinoa är rikt på proteiner och enzymer vilket gör det väldigt lämpligt för veganer. Vegansk kost är en nyttig kost och borde till viss grad vara bra för alla oavsett preferenser. Vi kan absolut rekommendera alla att ibland ta en vegandag eller en veganvecka.

Alla fall lite mer om ekologiskt gelatiniserat quinoapulver. Den är speciellt framtagen så att den kan användas till smoothies. Det gör din smoothie fylligare och rik på proteiner, vi brukar blanda quinoa pulver med tex macapulver eller lucuma. Som vätskebas använder vi kokosvatten och havremjölk. Så vi kan verkigen slå ett slag för quinoapulver till era smoothies. Perfekt till frukost och ger en proteinrik start på dagen.

Vad är detta quinoa som alla pratar om då?

Vi har tagit fram lite fakta om Quinoa tillsammans med vår smoothieexpert Victor Chang som jobbar med Alicja  här på Ecoliving.se och på Naturalbox.se

”Superfood och rawfood har blivit väldigt populära inom den senaste hälsotrenden och framförallt som den perfekta smoothieigreiensen. Men visst är det spännande att veta lite mer? Quinoa odlas i den sydamerikanska Anderna sedan cirka 5000 år tillbaka. I Peru växer den från havsnivå upp till 4000 m höjd i Anderna. Quinoa anses vara ett helig säd på grund av dess unika näringsegenskaper. Quinoa är släkt med spenat och rödbeta och härstammar från Sydamerika. Quinoa har ett högt näringsvärde och innehåller proteiner, nyttiga fettsyror, mineraler och vitaminer. Quinoa är en av de få fröslag som innehåller en sådan hög halt av protein. Det fantastiska med förkokt Quinoa pulver är att det kan ätas raw och snabbt sprider sig i vätskor. Och snabb spridning i vätska innebär ett snabbare upptag i kroppen av dess näringsämnen.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s