Vad är ingefära bra för?

ingefära

Ingefäraroten betraktas som ett naturligt läkemedel sedan århundraden och är en del av ayurvedmedicinen. I Asien är ingefära en del av vardagen. Ingefära benämns som en magisk krydda för dess naturliga egenskaper och hälsofördelar. I Indien är ingefäraté eller varm vatten med ingefära en vardagsrutin. Ett tips är att påbörja dagen med lite ingefäraté eller varmt vatten med ingefära och en slice av lime eller citron. Hjälper dig att hålla förkylningar på avstånd.

Ingefära är en ört och den delen vi använder är själva roten. Ingefära kan användas i matlagning, du kan även riva ingefära och sjuda lite lätt med morötter och servera med lite citron eller lime som en nyttig sallad till maten.

ekologisk ingefära

Ingefära har flera fördelaktiga hälsoegenskaper:

  • Ingefära är bra mot förkylningar med dess antiinflammatoriska och egenskaper och innehåller antioxidanter. I indiska hälsokurer ingår ingefära tillsammans med vitlök och lime som en kur för att lindra och undvika förkylningar.
  • Stimulerar blodcirkulationen. När vi känner oss lite frusna kan ingefära vara till hjälp. Prova ingefäraté. Skär upp några bitar färsk ingefära och tillsätt i téet tillsammans med lite honung och lime. Du kan även lägga en ingefära bit på tungan. Det kommer bidra till att öka blodcirkulationen och få dig att känna dig varmare. Du kan även prova Ginger Zinger en ny shot med ekologiska pressad ingefärajuice tillsammans med äppeljuice.

ginger zinger

  • Ökar förbränningen. Ingefära bidrar till att stimulera matsmältningen och förbränningen. Enligt forskningresultat vid Columbia University så visar studier på att ifall man äter eller dricker ingefära på morgonen så bidrar det till förbränning av 43 kalorier och hjälper dig att kontrollera din hunger.

 

  • Illamående och åksjuka. Det intressanta är att studier visar att ingefära kan bidra till att minska illamående vid tex åksjuka, sjösjuka eller illamående under graviditeten. Vill du läsa mer om studien Klicka här!

 

  • Ingefära bra för hjärtat? Enligt studier kan ingefära bidra till att påverka och sänka kolesterolnivåerna, vilket bidrar till mindre risk för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och även minskad risk för stroke.

 

  • Ingefära bra för magen? Ingefära används i den vardagliga kosten i Asien. Det är något som märks i framförallt länder som Thailand, Vietnam, Indien och Bangladesh. Ingefära är en mycket stor del av deras kök. Frågan finns det en tanke bakom att använda ingefärapulver eller ingefära i grytor, sallader, omeletter och sallader? Sannolikt så är det så. Ingenfära hjälper till att hålla magen lugn  och minskar gasbildningar och kan även lindra diaréer.

ingefära

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s