Mijövänliga värmeljus som är svanenmärkta – Reluminus

Alla våra tankar börja närma oss julen. Vi börjar planera inför julen allt från julgröten, skinkan – hinner vi köpa ekologisk julskinka? Känner ni igen era tankar? Förhoppningsvis, så faller ni inte inför stressen. Julen är högtid som vi bör fira med familj och nära vänner samt bekanta.

En sak är säker alla fall att under advent och julen å även under vinterhalvåret använder vi Sverige väldigt mycket värmeljus och ljus i allmänhet för att skapa en mysig atmosfär när det är kallt och mörkt där ute.

Har ni tänkt på att vanliga värmeljus ni köper i dagligvaruhandeln är värmeljus gjorda av råolja dvs paraffin? 

Det innebär att giftiga ämnen sprids i hemmet och har en negativ miljöpåverka på alla. Synnerligen barn, allergiker och astmatiker. Tack vare en ny innovation har Ronny Hjelm som grundat Reluminus lanserat de allra första miljövänliga och svanenmärkta värmeljusen. De är gjorda av 100 % stearin och har lanserats som refillers. Det innebär att du köper ljuskoppar och sedan kan du fylla på med värmeljusrefillers. Smart eller hur?

Miljövänliga värmeljus svanenmärkta

De flesta av oss följer debatten kring de globala koldioxidutsläppen och vi vet att felaktig konsumtion och dåliga vanor bidrar till ökade koldioxidutsläpp. Enbart i Sverige släpper vi ut 54 500 ton koldioxid genom att använda vanliga värmeljus som görs av råolja/paraffin. Tack var denna nya patenterade innovation har vi möjlighet att välja ett mer smart och ekologiskt alternativ genom att välja miljövänliga och svanenmärkta värmeljus.

Vill du läsa mer eller köpa Reluminus miljövänliga ljus besök Ecoliving.se eller klicka här.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s