Ekologisk riskokosmjölk från Royal Green

Eva Jonson

Ekologisk riskokosmjölk från Royal Green nu äntligen hos Ecoliving.se efter en lång väntan. Vad är det som gör detta ekologiska mjölkfria alternativ unikt? Först och främst är det ett utmärkt alternativ till vanlig mjölk. Fler och fler väljer mjölkfria produkter inte bara veganer utan de flesta inser att vi har en väldigt hög mjölkkonsumption som överstiger behovet. Idag kan man tex välja havredryck eller risdryck från Oatly. Istället för att dricka 4 glas mjölk om dagen kan man använda andra mjölkalternativ till sitt kaffe, frukostflingorna eller till smoothies.

Rice Coconut Milk från Royal Green är en underbar ”mjölk” som är framtagen av italienskt ekologiskt certifierat ris, ekologisk kokospuré och ”spring water” (källvatten). De flesta har läst om att vanligt ris från Asien innehåller arsenik medan det ekologiska italienska riset från Italien är ett mycket bättre alternativ. Dessutom, är det fler barn och vuxna som idag lider av olika grader av laktosintolerans och då är riskokosmjölk ett utmärkt alternativ.

Det finns även studier som påvisar kopplingar mellan mejeriprodukter och vissa allergier såsom pollenallergi. I vissa fall där mejeriprodukter har tagits bort i kosten har det resulterat i en mindre allergikänslighet. Riskokosmjölken från Royal Green kan du använda precis som vanlig ”mjölk” och dricka i ett glas, men du kan även använda den till att göra kaffe latte, smoothies, till frukostflingor och till matlagning samt bakning. Självfallet, är risokosmjölken osötad, laktosfri och glutenfri.

 

Rice Coconut Milk Royal Green

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s