Alicja lagar mat på landet

Hej alla!

Ecoliving.se

Jag tänkte visa vilken typ av mat som jag tycker om att äta så ni får reda på vem jag är.

Vårt företag Ecoliving.se erbjuder naturliga och ekologiska produkter inom skönhet, hälsa och mat. Dessutom, har vi två prenumerationstjänster Naturalbox.se och Veganbox.se där vi försöker inspirera och visa upp nya produkter.

Vi vill också erbjuda ett stort veganskt alternativ på Ecoliving.se Jag själv är inte vegan men tycker det är viktigt stödja  de som väljer att vara veganer. Personligen, är jag väldigt förtjust i grönsaker, frukt och äter inte så mycket kött. Jag väljer mer än gärna att äta fisk och grönsaker.

Min kollega Eva som är vegan är ansvarig för vårt veganska sortiment och även för Veganbox.se Vi är alla olika och har olika preferenser och jag tycker mångfald är viktigt på alla sätt och vis. Det viktigaste är att vi visar respekt för varandra och oavsett vilka val vi gör!

Förra veckan var jag ute på landet i Östergötland vid Vättern för att varva ner då det varit så mycket jobb med vår crowdfunding kampanj på Fundedbyme. Jag hoppas ni tar tillfället i akt och vill vara med på vår resa. Det var en välbehövlig paus från vardagen att bara få varva ner. Ett sätt för mig att varva ner är att promenera vid Vättern och andas frisk luft och helt enkelt bara få varva ner och sova ordentligt. Så jag passade även på att laga till mat. När jag lagar mat så tycker jag om att experimentera och prova mig fram.

 

Röding med potatis och grönsaker

röding med naturliga råvarorNär man är vid Vättern är det svårt att motstå att inte tillaga en röding. Jag har blandat olika sorter av potatis och kokat de med skal på. Eftersom vi precis tagit in lite nya produkter på Ecoliving.se som tex ekologisk lantbuljong och ekologisk samt vegansk majonäs från Renée Voltaire så vill jag prova dem. Som alltid väljer jag rikligt med grönsaker såsom sallad, paprika och i det här fallet även rädisor som skapar en vårkänsla och nästan känsla av sommar.

 

Ugnsbakad röding

röding kryddat med ekologisk lantbuljong

Rödingen har jag tillagad i ugnen. Så sätt på ugnen på ca 220 grader och låt den värmas så länge du rensar och kryddar fisken.

När fisken rensats så skölj av den i kallt vatten. Sedan kan du lägga in ugnsformen i ugnen i några minuter så den blir varm.

Varför då undrar kanske någon? Jo, för när ungsformen är varm så är det enkelt att smörja formen med kokosolja.

Jag har använt med av en doftfri kokosolja från Royal Green med provencalska örter. Istället för att använda salt och peppar jag har använt mig av vår nya ekologiska lantbuljong från Renée Voltaire. Den är i pulverform och enkel att använda. Sedan är det bara att tillsätta fisken i ugnen i ca 25-30 min. Under tiden kan du koka potatisen. Jag valde att koka potatisen med skal på för att få lite mer lantlig känsla. Även till potatisen har jag använt mig av lantbuljon istället för salt.

 

Till måltiden har jag gjort en sallad av grönsallad, paprika och rädisor tillsammans med lite olivolja, pressad citron och vinäger. En väldigt enkel sallad med riktigt god!

Visst måste man få äta lite sås till?

klar sås med dill

Eftersom vi precis fått in den nya ekologiska och veganska majonäsen från Renée Voltaire vill jag testa den. Så jag tillsatte några matskedar ekologisk majonäs och vispade ordentligt för att få rätt konsistens. Jag tillsatte även 1 dl vatten för att få till konsistensen.

 

 

Eftersom jag tycker om ingefära så pressade jag färsk ingefära i såsen genom att använda en vitlökspress. Det blir faktiskt jättebra och dessutom kommer lite ingefärasås ut också. Till det pressade jag en halv citron. Tänk på att röra om ordentligt! I sluten tillsatte jag lite hackad färsk dill.

ekologisk sås

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är faktiskt inte svårare än så! Många tror att det är svårt att tillaga fisk men det är hur enkelt som helst och det tar inte alls lång tid. Glöm inte att severa fisken tillsammans med citron då det förhöjer smaken av rödingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s