Cheeky Monkey Cosmetics 5-free nagellack. Men vad är 5-free?

Vad är då 5-free nagellack? Varför är det så bra?

Cheeky Monkey Cosmetics grundades av Andrea Pahn i Cananda. Ecoliving.se och Naturalbox.se har haft möjligheten att vara först med att lansera denna 5-free nagellackserie i Sverige. Diskussionen kring naturlig och ekologisk nagellack har varit ganska intensiv i Sverige den senaste tiden med tanke på att de farliga kemikalierna i nagellack samt de förenade hälsoriskerna. Andrea hade en ambition att starta en lyxig nagellackserie av hög kvalité och just utan alla kemikalier som är skadliga. Som en mamma till tre söner och fem hundar i hushållet är hon en upptagen kvinna. Samtidigt ville hon inte göra avkall på lyx, glamour och design.

Cheeky Monkey Cosmetics

Resultatet blev hennes skapelse Cheeky Monkey som blivit en internationell succé. Nagellacken finns i olika färger och teman. Varje färg har en egen story. Andreas idé med Cheeky Monkey är att varumärket ska låta en kvinna vara en kvinna, vilket innebär att alla kvinnor ska återspeglas i Cheeky Monkey. Alla olika personligheter, tankar och känslor ska finnas i en färg. Nedan ser ni en utav Alicja personliga sommarfavoriter.

cheekycosmetics5free

 

Så till begreppet ”5-free”. Jo, det betyder att man valt att bort de 5 farligaste kemikalierna i produkten. Så Cheeky Monkey Cosmetics som då är 5-free betyder helt enkelt att följande kemikalier är borttagna: formaldehyde, formaldehyde resin, dibutyl phthalate (DBP)och toluen. Detta gör att 5-free nagellack är det allra bästa alternativet på marknaden. Värt att notera är att Cheeky Monkey även är veganvänligt. I Naturalbox juni ”Cheeky Monkey” fanns Cheeky Monkey med i boxen. Alla färger finns att tillgå på Ecoliving.se Vi kommer även lansera nya färger inom kort.